in

Vodič za nadolazeće The Walking Dead serije

Nakon dvanaest godina i 177. epizoda neko bi pomislio da je ”Okružen Mrtvima” iliti ”Živi Mrtvaci” serija završila, ali ova TV franšiza zasnovana na stripovima Robert Kirkmana ne planira da stane.

Najavljeno je par novih spin-off serija i uz pomoć ovog vodiča znaćete šta možete očekivati od omiljenog zombi svijeta u bliskoj budućnosti.

Daryl Dixon spin-off

Prije nego što će se početi emitovati zadnja (11.) sezona The Walking Dead serije, najavljen je spin-off sa dva najdugovječnija lika franšize Daryl i Carol. Serija se snima u Francuskoj i iako nije prikaza ni jedna epizoda, uveliko rade na snimanju druge sezone. Melissa McBride je odbila da učestvuje u produkciji, ali na radost fanova vraća se u drugoj sezoni.

Prema Norman Reedusovim riječima Daryl solo serija biće potpuno drugačija, pravi akcioni spektakl u Evropi. Recenziju prve sezone pročitajte ovdje.

Grad Mrtvih

Serija je najavljena pod nazivom Ostrvo Mrtvih, ali preimenovana je u Grad Mrtvih (The Walking Dead: Dead City). Ono što privlači pažnju fanova su glavni likovi Negan i Maggie?! Gledaoci dobro znaju za njihovu mržnju jer je Negan ubio Glenna i popularnost serije 🙂 čija se gledanost nikad nije oporavila nakon ovog kontroverznog momenta.

Recenzija prve sezone

U kratkom opisu objašnjeno je da se Negan pokušava iskupiti tako što pomaže da se pronađe kidnapovani Maggie sin Hershel. New York seting je ono što mene lično zanima u vezi ove serije od šest epizoda čija premijera je zakazana za 18. jun 2023.

Rick Grimes se vraća

Najcool moment Comic-Cona 2022. je najava za Rick i Michonne seriju. Kada je Andrew Lincoln napustio The Walking Dead za vrijeme devete sezone najavljena su tri filma koji su trebali pokazati šta je bilo sa Rick Grimesom. Godinama nismo čuli ništa o projektu do ovog ljeta kada je najavljena serija.

Iako je produkcija serije počela ove godine, dugoočekivani povratak Rick Grimesa odgođen je za 2024. godinu. U arhivi ispod pogledajte spektakl sa San Diego Comic-Cona 2022. kad je službeno objavljen povratak heroja.

Na ovogodišnjoj konvenciji u San Diego objavljen je službeni naziv serije ”Oni koji žive” (The Walking Dead: The Ones Who Live) i prvi trejler. Premijera je 25. 2. 2024.

video izvor: TWD Promos & Videos

Kobe Bryant i njegov izgubljeni rep album

Mos Def i Talib Kweli su Black Star koncert 2001