in

Vodič za nadolazeće The Walking Dead serije

Nakon dvanaest godina i 177. epizoda neko bi pomislio da je ”Okružen Mrtvima” iliti ”Živi Mrtvaci” serija završila, ali ova TV franšiza zasnovana na stripovima Robert Kirkmana ne planira da stane.

Najavljeno je par novih spin-off serija i uz pomoć ovog vodiča znaćete šta možete očekivati od omiljenog zombi svijeta u bliskoj budućnosti.

Daryl Dixon spin-off

Prije nego što će se početi emitovati zadnja (11.) sezona The Walking Dead serije, najavljen je spin-off sa dva najdugovječnija lika franšize Daryl i Carol. Snimanje serije je počelo ovog ljeta u Francuskoj i zbog toga je Melissa McBride odlučila da ne učestvuje u produkciji. Srećom Norman Reedus nije odustao.

Prema njegovim riječima Daryl solo serija biće potpuno drugačija, pravi akcioni spektakl u Evropi. Seriju gledamo krajem 2023. godine.

Grad Mrtvih

Serija je najavljena pod nazivom Ostrvo Mrtvih, ali preimenovana je u Grad Mrtvih (The Walking Dead: Dead City). Ono što privlači pažnju fanova su glavni likovi Negan i Maggie?! Gledaoci dobro znaju za njihovu mržnju jer je Negan ubio Glenna i popularnost serije 🙂 čija se gledanost nikad nije oporavila nakon ovog kontroverznog momenta.

U kratkom opisu objašnjeno je da se Negan pokušava iskupiti tako što pomaže da se pronađe kidnapovani Maggie sin Hershel. New York seting je ono što mene lično zanima u vezi ove serije od šest epizoda čija premijera je zakazana za 18. jun 2023.

Boj se Živih Mrvaca

Fear the Walking Dead je prvi spin-off serijal koji se počeo prikazivati 2015. godine. Najavljena je zadnja osma sezona čija premijera je zakazana za 15. maj 2023. Prve tri sezone su bile dašak svježine u vrijeme kad je popularnost matične serije počela opadati, ali zadnjih par sezona su katastrofalne. Uspjeli su uništiti voljenog lika kao što je Morgan.

Radnja Fear TWD 8. sezone odvijaće se sedam godina poslije događaja sa kraja 7. sezone, otprilike u isto vrijeme kad i zadnje sezone matične serije. Na promo materijalima vidimo Morgana kako odgaja djevojčicu Mo, kao i originalnu protogonistu serije Madison.

Rick Grimes se vraća

Najcool moment ovogodišnjeg Comic-Cona je najava za Rick i Michonne seriju. Kada je Andrew Lincoln napustio The Walking Dead za vrijeme devete sezone najavljena su tri filma koji su trebali pokazati šta je bilo sa Rick Grimesom. Godinama nismo čuli ništa o projektu do ovog ljeta kada je najavljena serija.

Iako je produkcija serije počela ove godine, dugoočekivani povratak Rick Grimesa odgođen je za 2024. godinu. U arhivi ispod pogledajte spektakl sa ovogodišnjeg Comic-Cona kad je službeno objavljen povratak heroja.

video izvor: TWD Promos & Videos

Bez Betmen starca nema udarca

Kevin Smith priča o mentalnom zdravlju