in

Kobe Bryant i njegov izgubljeni rep album

LOS ANGELES, CA - APRIL 13: Kobe Bryant #24 of the Los Angeles Lakers reacts in the first half while taking on the Utah Jazz at Staples Center on April 13, 2016 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. (Photo by Harry How/Getty Images)

Pokojna NBA legenda Kobe Bryant je snimio “gangsta” rep album 2000. godine, koji godinama nije bio dostupan javnosti u potpunosti.

Album “Visions” ima šesnaest pjesama, ali zbog lošeg prijema prvog singla “K.O.B.E” izdavač je odustao od ovog projekta. Što je definitivno loša stvar, jer je poznati košarkaš imao saradnju sa nekim od najboljih repera / R&B izvođača tog vremena. Između ostalih gosti na albumu su bili: 50 Cent, Black Thought, Destiny’s Child

Otkud uopšte ideja da poznati NBA igrač snimi rep album? Izdavačka kuća je bila “inspirisana” komercijalnim uspjehom rep albuma drugog Los Angeles Lakers igrača Shaquille O’Neal-a.

Potpisali su ugovor s Kobe-om, i preselili ga u New Jersey da bi se upio autentičnu New York rep energiju. Po danu je trenirao, a noći su bili rezervisani za rad u studiju. Kako zvuči album poslušajte ispod.

Kobe je znao znanje. Posebno se izdvaja pjesma “Thug Poet“. Mediji su pogrešno prenijeli da se radi o saradnji sa Nas-om, a zapravo se radi samo o semplu legendarnog repera.

Tragikomična je LL Cool J-ova priča o ovom albumu koju je podjelio nakon Kobe-ove smrti. LL je imao čast da posluša album direktno od Bryant-a, ali je bio zbunjen zašto je NBA legenda snimila “gangsta” stvari. Odgovorio mu je u fazonu: “Zašto radiš ovo čovječe?!”.

Drago mi je što je ovaj komad rane istorije XXI vijeka dostupan javnosti.

video izvor: aubiobook yt

Wu-Tang Nas koncert jesen 2023.

Vodič za nadolazeće The Walking Dead serije