in

Wu-Tang Clan Forever je trijumf hip-hop muzike

3. juna 1997. New York hip-hop kolektiv Wu-Tang Clan objavili su svoj dvostruki drugi LP ”Wu-Tang Forever”.

Album je prodan u 4. miliona primjeraka (4x platinum status) i bio je prvi hip-hop album koji je osvojio američke i britanske liste u prvoj sedmici izdavanja.

Povodom proslave 25. godina album će biti dostupan u posebnom izdanju na 4 gramofonske ploče ili dvije audio kasete za sve retro ljubitelje. Uživaoci muzike na striming servisima takođe neće biti zakinuti jer je Klan izdao tri EP-a koji donose između ostalog i kompilaciju remixa koje možete poslušati ispod.

Jedna od najboljih stvari ove proslave je vizuelna playlista ”New York is Home”. Možete uživati u Wu klasicima sa arhivskim video materijalom kolijevke hip-hop kulture NY.

Sve stvari su prolazne, samo je klan vječan. Forever LP je bio kruna RZA petogodišnjeg plana s kojim je promjenio pravila ne samo u rep ”igri”, već u muzičkoj industriji uopšte. Takođe imali su najskuplji spot tog vremena za epski Triumph.

RZA je imao viziju za hip-hop album koji nije sastavljen od semplova, već od potpuno nove muzike sa klasično obrazovanim izvođačima.

Youtube korisnici mogu uživati u albumu sa video arhivskim materijalom na službenom kanalu klana.

Poslušajte DMX posthumni album Exodus

Pogledajte Kalvin i Hobs dokumentarac