in

Alice in Chains MTV Unplugged se ne zaboravlja

30. 7. 1996. objavljen je jedan od najboljih koncertnih snimaka svih vremena. Takođe će nažalost ostati upamćen kao posljednji nastup grunge legende Layne Staley-a, koji će izgubiti život par godina poslije od heroinske zavisnosti.

I drugi veliki bendovi devedesetih imali su MTV Unplugged nastup, zašto je ovaj koncert poseban? Alice in Chains su imali akustične EP (mini albume), jedan od njih je čak bio Billboard broj jedan. Oni su jednostavno rečeno idealan bend za ovaj format.

Kada prvi put čujete ovaj nastup ostaćete emotivno uništeni. Nevjerovatno je kako iskreno zvuči ovaj bend. Kad pogledate video snimak možda i koju suzu pustite.

Layne je izgledao ranjivo, kao ni jedan rock frontmen prije njega nije. Uništen čovjek koji najvjerovatnije i sam zna da se njegovo vrijeme bliži kraju…

Bend je pripremio specijalnu set listu za ovaj nastup. Takođe su odsvirali nikad ranije objavljenu pjesmu Killer Is Me na kraju. Članovi benda Metallica su sjedili u prvom redu. Ne morate nužno biti grunge fan da bi uživali u ovom remek-djelu.

video izvor: službeni Alice in Chains YT kanal

One Comment

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nas i magija neprolaznog talenta

Trent Reznor i hip-hop klasici su muzika novog Nindža Kornjače filma