in

Nas King’s Disease III – kralj se vratio

Zlatni standard za hip-hop albume.

Nasir Jones i njegov novi omiljeni saradnik Hit-Boy završili su trilogiju albuma King’s Disease. KD III LP objavljen je 12.11.2022.

U periodu od dvije godine objavili su četiri izdanja, računam i Magic EP prošlogodišnje božićno iznenađenje na kome je spontano najavljen KD III. Prvi King’s Disease donio je Nasu i prvi Grammy u karijeri. Album je bio veličanstven povratak formi, nakon što se publika razočarala sa NASIR (2018) projektom koji je producirao Kanye West.

Ono što se znalo na prvu jest da su Nas i Hit-Boy savršeni partneri. Nisu prestali raditi da slučajno ne bi narušili novopronađenu simbiozu. Produkcija i izbor beatova je idealan za Nasira. Retro soul jazz semplovi pojačani modernim produkcijskim metodama čine ove albume vanvremenskim. Baš kao što je i Nas sam.

Old school New York rep zapakovan za XXI vijek. Petnaest godina razlike između repera i producenta je most koji spaja dva različita doba hip-hop kulture. Šta da vam kažem, ovaj duo je možda stvarno moderni Gang Starr kako su se samoprozvali na prošlom albumu?!

Ključna razlika od prethodnih KD albuma je broj gostujućih izviđača. Na prvom King’s Disease imali smo 11 saradnji, na drugom 8. Na KD III nema nikog sa strane. Samo Nas i Hit. Niko im drugi i ne treba…

video izvor: Nas YT kanal

Written by anderkaverbrader

One Comment

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Voljeni “Bundoks” crtani slavi godišnjicu

Wu Tang Clan debi album – trideset godina kulta