in

Scott Pilgrim anime stiže na Netflix

Sutra je premijera anime adaptacije voljenog nezavisnog stripa sa cijelom glumačkom postavom iz filma

Trinaest godina nakon premijere koja je bila financijski promašaj, Scott Pilgrim protiv svijeta (Scott Pilgrim vs. the World) je kultni klasik i jedna od najkreativnijih strip adaptacija. Film je bio pravi rasadnik budućih glumačkih zvijezda.

Upravo se ta ekipa ponovo okuplja za Netflix anime. Michael Cera je Scott Pilgrim, Mary Elizabeth Winstead je njegova ljubav Ramona Flowers. Naravno vratila se i Brie Larson. Spisak svih glumaca možete vidjeti ispod na službenoj objavi.

Režiser filma Edgar Wright je producent projekta, čiji je scenarist i glavni vizionar niko drugi do kreatora stripa lično Bryan Lee O’Malley. Wright je rekao da je O’Malley pripremio iznenađenje i za stare i nove gledaoce / čitaoce. Ovo je anime adaptacija koja proširuje originalni materijal.

Takođe sjajna vijest je koji je studio zadužen za animaciju. Japanski Science SARU poznat po fantastičnom Netflix animeu DEVILMAN crybaby iz 2018. neće Vas ostaviti ravnodušnim. Očekujte stilizovani dizajn i vrhunsku akciju. Po prvom posteru možemo vidjeti da su vjerni strip dizajnu.

Ažurirano avgusta 2023. – prvi trejler

Kako nadmašiti ovako dobru najavu koja je sigurno impresionirala sve fanove? Netflix je potvrdio da za muziku biću zadužen Anamanaguchi, bend koji je radio Scott Pilgrim The Game soundtrack.

Anime ima sve elemente da bude budući klasik baš kao i film prije njega.

video izvor i sva prava: Netflix

Stari prljavi gad (ODB dokumentarac)

21. godina Audioslave debi albuma