in

Nas, It Was Written i nasljeđe devedesetih

Danas se vraćamo u devedesete, zlatno doba New York repa.

Proslavljamo dvadeset i sedam godina Nasovog drugog albuma ”It Was Written”. Bilo kome bi bilo teško snimiti LP koji dolazi poslije remek djela ”Illmatic”, jednog od najboljih hip-hop albuma svih vremena. Ali samo dvije godine poslije toga, Nasir bin Olu Dara Jones aka Nas je bio spreman da uđe u mainstream.

Važno je spomenuti da je ”It Was Written” LP njegov komercijalno najuspješniji projekt. ”Illmatic” jest kultni klasik, ali drugi album je cementirao njegov status jednog od kraljeva New Yorka.

Ne možemo pričati o ovoma albumu bez hip-hop himne ”If I Ruled the World (Imagine That)”. Saradnja sa Lauryn Hill je prvi veliki Nasov hit i najavljuje novi kreativni put za voljenog repera.

Novo produženo izdanje povodom dvadeset pet godina od izdavanja dolazi nam u svim mogućim formatima od gramofonskih ploča do kaseta. Pjesme “Silent Murder” i “Street Dreams“ (Bonus Verse) su po prvi put dostupne na striming servisima.

Nasov ranije nedovršeni freestyle iz 1993. godine

Nastavljamo naše vremensko putovanje kroz devedesete sa ranije neobjavljenom pjesmom “Life Is Like a Dice Game”. Striming gigant Spotify je zadužio Nasa da od nedovršenih freestyle rima iz 1993. napravi hit singl za 2021. godinu.

Hit-Boy je zaslužan za produkciju nove verzije, a gostuje i jedan od najboljih repera novije generacije Freddie Gibbs. Nas i Freddie su vrhunska kombinacija i treba nam više ovakvog repa.

Originalno izdanje ”It Was Written” albuma možete poslušati na službenom YT kanalu.

Kreativnost bez granica – Bartkira web strip

Wu-Tang Clan Forever je trijumf hip-hop muzike