in

Voljeni “Bundoks” crtani slavi godišnjicu

Aaron McGruder, jedan od najuspješnijih afroameričkih nezavisnih stripadžija vraća se djelu s kojim je osvojio cijeli svijet “The Boondocks“.

Legenda o dva klinca iz geta počinje u strip formi 1996. godine, a prava popularnost dolazi sa animiranom adaptacijom Adult Swim produkcije 2005. Aaron nije samo prodao prava kako bi većina strip autora uradila, nego je aktivno učestovao u produkciji crtane verzije kao glavni scenarist.

Početkom 2019. godine, po prvi put od kada je završen crtani serijal (juna 2014.) McGruder je “izbacio” nove strip avanture desetogodišnjeg revolucionara Huey-a i njegovog mlađog brata konformiste i žrtve trendova Riley-a.

Autor se oduvijek bavio satirom afroameričke zajednice i politička klima u Americi je idealna za povratak kultnog stripa. U šest stripova Aaron napada sviju od R. Kelly-a do Trampa. Ni mrtve ne ostavlja na miru dok se izrugava Michael Jackson-u zbog seksualnih skandala.

S tim da to nije ništa pretjerano novo jer je “The Boondocks” crtani serijal postao hiper poznat zbog epizode iz 2005. godine u kojoj mali heroj Huey proziva svoje prijatelje i porodicu zbog glorifikovanja Kelly-a za kojeg se i tada znalo da je perverznjak (s fetišom koji pripisuju predsjedniku Trampu “zlatno tuširanje”).

Odana legija vjernih obožavaoca crtane serije “The Boondocks” godinama isčekuje povratak Boondocksa. Crtani serijal sporadično je izlazio od 2005. godine i imao je četiri sezone s posljednjom u 2014. Našao se na našoj listi najboljih Adult Swim crtanih ikad.

U ovih skoro deset godina bila je priča da HBO radi novu verziju, ali odustali su od toga jer su servis koji propada.

video izvor: Adult Swim

Belly je zaboravljeni klasik devedesetih

Nas King’s Disease III – kralj se vratio