in

Nas deseti put u karijeri ima Bilbord broj jedan album!

King’s Disease II” je objavljen 6. 8. 2021.

Ne prestajem slušati Nasovo remek djelo. Ni ostatak svijeta ne može odoljeti dominaciji ovog hip-hop veterana. LP gospodari Billboard Top listom R&B / Hip-Hop Albuma. Publika je poslušala petnaest novih pjesama 47.4 miliona puta! na striming servisima.

Gospodin Nasir je cementirao svoj kraljevski status sa čak deset albuma koji su bili Bilbord broj jedan. Identični broj 1. albuma ima i Eminem koji takođe gostuje na Nasovom novom albumu. Jedino ih je stari mingler Jay-Z nadmašio sa čak četrnaest albuma koji su bili broj jedan na top listama.

Ne želim da spominjem novokomponovane likove kao što su Future i Drake koji možda imaju više komercijalnog uspjeha od Nasa danas, ali nikada neće imati njegov kulturološki utjecaj. Njegov kraljevski status.

Šta reći o ovom magnum opusu, a ne citirati drugi Nasirov bestseler ”već je sve napisano(”It Was Written”). Ako ćete poslušati samo jednu pjesmu onda neka bude to saradnja sa Ms. Lauryn Hill. Iako sam očekivao njen neponovljivi vokal da zapjeva refren, carica je opomenula publiku da je ona jedan od najboljih MC-ova. Ne samo svoje generacije… Conscious rap za XXI vijek.

Već spomenuti Slim Shady je kidnapovao pjesmu ”EPMD2”. Nastavak je Nas i Hit-Boy singla od prije par mjeseci, ali ovaj put zajedno sa originalnim New York duom EPMD (Erick Sermon i Parrish Smith). Razne generacije Hip-hopa rade ono u čemu su najbolji. Svaki od navedenih repera je obogatio žanr na sebi svojstven način. I sad su svi zajedno na istoj stvari. Respect.

Kontao sam da mi je prvi EPMD najbolji singl ove godine, ali nastavak će ostati zapamćen kao spektakl.

sva prava: Mass Appeal

Pogledajte prva dva sata MTV programa

Bauhaus pioniri goth muzike