in

Czarface – super grupa dobija strip

Hip hop super grupa Czarface poznata je po otvorenoj ljubavi prema stripovima. Da budemo tačni prema djelima kralja Jack Kirby-a iz Srebrenog Doba američkog stripa.

Bend su osnovali Esoteric i 7L sa legendarnim liričarem Inspectah Deck (Wu Tang Clan). Od 2013. snimaju jedinstvene koncept albume koji funkcionišu gotovo kao audio superherojski stripovi.

Nikad nije dovoljno spominjati koliko su stripovi utjecali na neke od naših omiljenih repera.

Pogledajte samo likove kao što su Ghostface Killah ili MF DOOM. Njihove persone su doslovno superheroj i/ili negativac Marvel stripova. Da li bi bili iznenađeni kada bih vam rekao da upravo sa ovim izvođačima Czarface ima zajedničke albume.

Nakon par albuma konačno je došlo vrijeme da Czarface projekt postane strip (iliti grafička novela za one koji glume elitu). Naslov stripa je “Car je rođen” (Czarface: A Czar is Born) i ispričaće porijeklo ili origin story lika sa naslovnih strana albuma.

Czarface je nešto kao hip-hop Eddie (Iron Maiden maskota) samo što je još više cool. Strip će biti dostupan u prodaji u avgustu. Dotad poslušajte neke od njihovih albuma.

U skladu s temom teksta dužan sam preporučiti albume “Czarface Meets Metal Face” (s MF DOOM-om) i “Czarface Meets Ghostface” (s kim drugim nego legendarnim članom Wu Tang klana koji se odaziva na imena Tony Starks i Ghostdini).

Ice Cube objasnio zašto nema novog “Petak” filma

Pogledajte prvih desetak minuta novog Evangelion filma