in

Pogledajte Andrew Schulz komični specijal

Jedan od najpopularnijih mlađih komičara riskirao je sa stand-up specijalom ”Ozloglašen” (”Infamous”, 2022.) i ostvario je najveći uspjeh u svojoj karijeri.

Schulz koga možda znate zbog hit podcasta Flagrant, spremao je velike planove za svoj specijal. Imao je i ugovor sa striming servisom koji je trebao objaviti isti. Ali problem je nastao kad je neimenovani striming gigant htio cenzurisati Schulza i izrezati par šala.

Komičar nije htio prihvatiti ove uslove i odlučio je raskinuti ugovor. Morao je kupiti nazad prava na svoj specijal i izdati ga nezavisno. Cijela drama se dogodila početkom ljeta 2022. i Andrew je tad otkrio da je uložio svoju životnu ušteđevinu za objavljivanje specijala.

Da li je vrijedilo riskirati hrpu vlastitog novca za par šala? Schulz ne samo da je pokrio troškove, zaradio je triput više. Izjavio je: ”Zajebite uređivanje šala. Imajte vjeru u ljude (publiku), a ne jebene logoe (kompanije). Narod želi autentičnu necenzurisanu komediju.

Želio je da svi uživaju u njegovom uspjehu, tako da je juče objavio ”Ozloglašen” specijal na YouTubu potpuno besplatno. Ako ranije niste slušali njegovu stand-up rutinu, ovo je prava prilika. Nasmijaće vas do suza svojim netipičnim, pomalo vulgarnim humorom.

video izvor i sva prava: Andrew Schulz

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Recenzija Cyberpunk Netflix adaptacije

Zašto je Irac vrijedan vašeg vremena