in

Chappelle odgovorio kritičarima koji ga žele ”otkazati”

Komičar Dave Chappelle ima novi Netflix specijal. Odavno nisam vidio (od zadnjeg Chappelle specijala 🙂 ovoliku količinu kontroverze u vezi nastupa jednog duhovitog čovjeka. Kada vidite naslove “progresivne” štampe pomislili bi da se radi o nekom kriminalcu, a ne običnom komičaru. Šta je Dave toliko zgriješio da izazove takve reakcije?

Bio je politički nekorektan u svom humoru, a to ovih dana nije dozvoljeno. Borci za slobodu govora se zalažu samo za svoju ideološku stranu. Sve što se ne uklapa u njihov poprilično ograničen pogled na svijet mora biti osuđeno. Chappelle je napao “svete krave” progresivnog establišmenta (šta god to značilo).

Vice, Vox, Paste i svi ostali “progresivni” mediji troše sve resurse na raspolaganju ne bi li uvjerili prosječnog gledaoca da je ovaj humoristični specijal nešto najgore što se dogodilo ove godine. Nisu problemi ratovi, ni glad u svijetu, problem je jeb**i Dave Chappelle. Da nije tužno bilo bi smješno.

Danas je Chappelle poslao jasan odgovor svim kritičarima. Pogledajte video ispod.

Kritičari ideolozi su htjeli diskreditovati djelo jednog čovjeka. U jednom trenutku kritička ocjena je bila 0%!!! Nula! Za jedan od najboljih stand up nastupa godine. Samo zato što se neko usudio “napasti” određene “manjine” koje su poput ugroženih vrsta pod zaštitom establišmenta.

Iz recenzija dušebrižnika pomislili bi da je Dave pozivao na nasilje, a ne ispričao par viceva. Uglavnom, novi Netflix specijal, baš kao i prethodnih pet koje je Chappelle uradio je fantastičan. Ne smatraju ga bez razloga jednim od najboljih stand-up komičara.

Skorsezi i Kopola protiv Marvel univerzuma

Dugometražni South Park stiže u novembru