in

Konačno izlazi Black Star album?

Godinama se priča o novom Black Star albumu koji je producirao veliki Madlib. To bi trebao biti prvi službeni album u dvadeset i tri godine (23!!!).

Black Star čine legendarni Yasiin a.k.a. Mos Def i Talib Kweli. Upisali su se na stranice hip-hop istorije svojim debi albumom “Mos Def & Talib Kweli Are Black Star” iz 1998. I od tad čekamo na novu saradnju vrhunskih MC-eva.

Već dvije godine (od 2019.) kruže priče kako je Madlib završio produkciju ovog remek djela u nastajanju. Ali u tom periodu nismo dobili službenu najavu. Na našu radost, juče je Talib Kweli na svom Instagram profilu konačno podijelio novosti u vezi dugoočekivanog albuma. Izgleda da ćemo uskoro moći slušati novi materijal.

Najveći komičar našeg doba (i dobar Black Star prijatelj) Dave Chappelle je izjavio da je imao priliku da uživa u albumu i oduševljen je. Ne trebamo zaboraviti da je Mos Def bio gotovo redovan gost na Chappelle’s Show-u. Black Star su nastupali na kultnom humorističnom programu.

Upravo na Chappelovom imanju ovih dana Talib je okupio najveće umove hip-hopa da mu pomognu u donošenju strategije oko izdavanja drugog Black Star albuma. Ako smo mogli čekati dvije decenije daćemo im još malo vremena da završe svoje životno djelo.

Prekratite čekanje sa fantastičnim podcast-om “People’s Party With Talib Kweli“. Moji prijatelji sa twittera UPROXX Video su zaslužni za ovaj fantastični show u kojem Talib razgovara sa nekim od najvećih repera svih vremena. UPROXX youtube kanal je prava arhiva old school hip hopa i na jednom mjestu možete naći sve stare spotove.

Da li je “Snyder Cut” vrijedan vašeg vremena?

Ghost of Tsushima – najbolja igra prošle godine postaje film