in

Black Star i Chappelle x Drink Champs podcast

Yasiin Bey (ex Mos Def) i Talib Kweli nakon dvadeset godina konačno su objavili novi Black Star album. Ovim povodom gostovali su na popularnom hip-hop podcastu Drink Champs.

Kultni duo je promovisao dugoočekivani No Fear of Time album, koji je većini prošao ispod radara jer je isključivo dostupan na podcast mreži koju malo ko uopšte koristi. Oni koji su uspjeli poslušati Madlib producirani LP nisu pretjerano oduševljeni minimalističkim pristupom. Niko ne može osporiti da je prvi singl i jedina besplatno dostupna stvar o.G. remek djelo.

U zadnjih par godina Black Star se ne odvaja od legendarnog komičara Dave Chappelle-a koji je njihov dugogodišnji prijatelj. Ni ova Drink Champs epizoda nije prošla bez njega.

Ako postoji mana ovom podcastu to je činjenica da je Chappelle ”kidnapovao” show i odvukao pažnju od Black Stara. Iako je epizoda snimljena prije više od dva mjeseca, tek je od juče dostupna jer je poznati komičar tražio da se odgodi objavljivanje.

Dave priča o ljubavi prema hip-hop kulturi i kako se smijao uz Drink Champs epizodu u kojoj se Kanye West rugao Talibu. Uživajte…

video izvor: Drink Champs

Adult Swim promoviše japanske bendove

Pogledajte DOWN koncert u 4K kvaliteti