in

Objavljeni najraniji demo snimci Lou Reed-a

Kompilacija ”Words & Music, May 1965” donosi nam nikada ranije objavljene, rane verzije pjesama Lou Reed-a koje će postati klasici benda The Velvet Underground.

Prljava kultna pjesma ”Heroin” zvuči gotovo potpuno drugačije i ogoljeno u akustičnoj verziji. Samo Lou i gitara. Budući saradnik i partner u Velvetima John Cale je snimio demo kasete i bile su zapečaćene gotovo pedeset godina. Sad su konačno pred nama.

Lou je od starta bio Lou. Sigurno njegova poezija nije bila za svačiji ukus, posebno ne u to vrijeme. Volio je heroin i nije to krio.

Upravo je u to vrijeme nastala i himna ”I’m Waiting For The Man”. Za one koji slučajno ne znaju, Reed je čekao dilera. Popularna kultura još nije bila doživjela umjetnika koji će na tako poetski način pričati o svom uživanju u teškim drogama.

Words & Music, May 1965” kolekcija biće objavljena 26. avgusta. Tog dana bi bio 80. rođendan kontroverznog pjesnika. Ovo je centralni dio Lou Reed Archive Series koji je nastao u saradnji sa udovicom Laurie Anderson.

video izvor i sva prava: Light In The Attic Records

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Maya Hawke gola u orgiji u novom spotu

Ozzy Osbourne i Tony Iommi ponovo zajedno na novom singlu