in

Nešto najbliže novom Wu! Remedy Meets Wu-Tang

Reper sa Staten ostrva (iliti Shaolin) Remedy je dugogodišnji saradnik mitskog Wu-Tang klana.

Prvi put objavljeno: 26. 11. 2021.

Remedy se može pohvaliti saradnjom sa kultnim klanom koja traje duže od dvadeset godina. Čova je producirao čak dva Inspectah Deck solo albuma, kao i posljednji Ghostface Killah album.

Na svom prvom albumu ”Remedy Meets Wu-Tang” okupio je većinu Wu braće: Ghostface KillahRZAMethod ManInspectah DeckCappadonna i Masta Killa. Ima barem jednog člana na svakoj pjesmi. Šta vam više treba u životu? Znam šta ću slušati do kraja ove godine.

Krenimo sa prvim singlom koji je saradnja sa možda i najboljim liričarem našeg doba, jednim jedinim Inspectah Deckom. Razvalio je sa svojom strofom kao i inače.

Remedy Meets Wu-Tang” je nešto najbliže novom Wu albumu što ćemo dobiti u skorije vrijeme. To je taj prepoznatljivi zvuk koji nas vraća u devedesete, Zlatno doba klana. Pogledajte ovaj spot i pokušajte se oduprijeti nostalgiji.

Reperi iz klana su u standardno vrhunskoj formi kao što se i očekuje od legendi njihovog kalibra. Ghostface Killah se pojavljuje na čak četiri pjesme! Cappadonna je takođe gostovao na četiri stvari.

Od ostalih gostiju tu su članovi produžene Wu ekipe: Shyheim, Killah Priest, Solomon Childs, Trife Diesel i StreetLife. Pojavljuje se i neizbježni Conway The Machine (Griselda).

video izvor i sva prava: Ghostface Music

Deadpool – od parodije do internet fenomena

Poslušajte David Bowie izgubljeni album