in

Poslušajte David Bowie izgubljeni album

David Bowie je bio veliki radoholičar i ostavio nam je dvadeset i šest albuma. Ako to nije bilo dovoljno, konačno možemo uživati u izgubljenom albumu ”Toy”

Prvi put objavljeno: 26. 11. 2021.

”Toy” je zakopano pop kulturno blago koje je trebalo biti objavljeno prije dvadeset godina, ali zbog nerazumijevanja od strane diskografske kuće, Bowie je odustao od projekta, iako je album već bio snimljen.

Šta je toliko posebno sa ovim izgubljenim albumom? Radi se o najstarijem materijalu kultnog rockera (od 1964. do 1971) koji je ponovo snimljen 2000. godine sa njegovim tadašnjim bendom. Iako je odlučio da ne objavljuje ovaj materijal, neke pjesme su se našle na njegovom slijedećem albumu ”Heathen” iz 2002. godine.

”Toy” nazivaju legendarnim izgubljenim albumom, ali možda pretjeruju s reklamom. Još prije deset godina ilegalno je ”okačen” na internetu. Sad je konačno službeno objavljen sa dva singla.

Ljubitelji djela David Bowie-a imaju čemu da se raduju. Pitanje je koliko će Toy biti zanimljiv široj publici. U svakom slučaju poslušajte.

izvor: Consequence of Sound

Nešto najbliže novom Wu! Remedy Meets Wu-Tang

Joe Pesci gangster koji pjeva?