in

Marvel je promjenio ikonični Punisher logo

sva prava: Marvel Comics

Nakon godina kontroverze oko neslužbenog korištenja brenda od strane raznih desničarskih organizacija, Marvel stripovi su promjenili The Punisher logo

Trebalo je biti očigledno da se nešto sprema jer nismo dobili novi Punisher strip cijelu godinu dana. Marvel je tek neki dan najavio novi serijal koji će biti objavljen u 2022. godini. Ne bi to bila nikakva pretjerana kontroverza da nisu prikazali novi logo.

Marvel je već trejdmarkovao novi logotip za sve moguće proizvode. Ako ste ikada željeli božićne ukrase i čarape sa nekom rogatom lobanjom, imate čemu se radovati. Moram priznati da mi je stara ”ozloglašena” lobanja bila draža. Pitanje je koliko će se dobro prodavati ova verzija, ali možda ciljaju na novu publiku. Jer ipak demografija koja zanima Marvel su oni mlađi, a ne neke odrasle osobe koji imaju političke stavove.

Naravno likovi na internetu nisu bili pretjerano zadovoljni ovim razvojom situacije.

Čisto da se razumijemo mene nije pretjerano briga za američku politiku oko Punishera, mene zanima samo efektan dizajn. Takođe mi je sumljivo što su mu oduzeli pištolje i puške i pretvorili ga u nindžu. Zar već nismo imali Daredevila za tako nešto?

Jedina dobra stvar u vezi ovog novog Punishera je scenarist serijala. Jason Aaron je naslijedio Garth Ennisa na kultnom Punisher Max naslovu i napisao je jezivo nasilnu i krvavu priču. Nedavno je izašlo i domaće izdanje ovih stripova i definitivno je preporuka. Samo uzmite u obzir da se radi o štivu za odrasle.

Ako iko može napisati dobru Punisher priču to je ovaj gospodin. Ali ipak novi kostim mi nije ništa posebno.

izvor: Marvel

Dr. Dre muzika za GTA Online (Eminem, Snoop Dogg)

Pedeset godina Prljavog Harija