in

21. godina Audioslave debi albuma

Početkom XXI vijeka rock legende devedesetih tražili su nove načine kako da ostanu relevantni.

Grunge ikona Chris Cornell (Soundgarden) ujedinio je snage sa članovima Rage Against the Machine benda i nastala je supergrupa Audioslave.

Mnogi su bili pesimistični kako će novi savez funkcionisati. Kako spojiti introvertni grunge vokal sa agresijom i buntom RATM muzičara? Srećom simbioza je bila prirodna. Izvukli su najbolje jedni iz drugih uz pomoć superstar producenta Rick Rubina.

Nakon par singlova fanovi oba benda su odahnuli jer je supergrupa bila potpuno novo čudovište. Melodični Cornellov glas je otkrio do tada neviđenu stranu Tom Morella i ekipe. Istoimeni debi album je vratio vjeru u rock n’ roll za vrijeme mračnog doba nu metal dominacije. Prvi put objavljen: 18.11.2002.

Dobili smo prave male klasike kao što su I Am the Highway i treći singl Show Me How to Live. Singl je ispraćen fantastičnim spotom koji je omaž najboljem road filmu svih vremena Vanishing Point iz 1971. Umjesto Kowalskog gledamo bend koji bježi od policije u 1970 Dodge Challenger-u. Rijetko dobar spot.

Ako tražite dobar novovjekovni alt rock album ne propustite Audioslave LP. Dvadeset godina poslije zvuči energetično baš kao da ih slušate prvi put.

video izvor i sva prava: Audioslave

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scott Pilgrim anime stiže na Netflix

Daft Punk RAM album bez bubnjeva