in

Muzička horor komedija Rifovi Revolucije

“Riffs of Revolution” je nezavisni film Jurice Hižaka koji tematizuje moć rock n’ roll muzike na jedinstven i duhovit način

Deset godina je trebalo da se realizuje ovaj film od trenutka kada je autor napisao scenarij. Kao prava indie produkcija na projektu su učestvovali članovi porodice i prijatelji. Film je ambiciozan i svidjeće se raznim profilima publike; od ljubitelja rock kulture do fanova horora i komedija.

Radnja prati metal bend “Razor Jet” koji odbijaju da budu državne marionete i sviraju mainstream pop muziku koja zaglupljuje populaciju, nego su pravi buntovnici koji sviraju rifove revolucije. Znači arhetipne teme rock kulture o prodaji duše i opasnostima konformizma.

Na osnovu trejlera možete vidjeti da se radi o urnebesnoj komediji. Bend i njihovi slušaoci dobijaju nadnaravne moći zahvaljujući moćnom zvuku Razor Jet-a. Oko benda se izgradi pravi pokret otpora koji želi promjene u svojoj sredini.

Rifovi Revolucije (2023.) nakon niza festivalskih projekcija po regiji, uključujući i ovogodišnji Grossman, konačno stiže u kina. Od 25. novembra iliti studenog, avanture benda Razor Jet možete gledati u kinu Forum u Zagrebu i rodnom mjestu autora Varaždinu.

Nevjerovatno je da film koji je imao budžet od 4000 eura je sniman na 35. raznih lokacija. Shoutout to Boris Prole, naš prijatelj koji nas je obavjestio o ovom netipičnom filmu, posebno za našu regiju.

video izvor i sva prava: rebl-film

Daft Punk RAM album bez bubnjeva

RZA i prvi superherojski rep album