in

Ye daje svoj doprinos rep ratu 2024.

Već mjesec dana traje rat svih poštenih repera protiv Drake-a i naravno da je Ye morao uskočiti

Sve je počelo kad je Kendrick Lamar dissovao Drake-a i J Cole-a na FutureMetro Boomin pjesmi Like That. S pravom se ispizdio na ovu dvojicu koji idu zajedno na turneju i flexaju kako su najbolji. Inače sam imao razumjevaja za Cole-a ali pogriješio je kad je dao legitimitet Drake-u. I to će ga još koštati.

J Cole snima odgovor Kendricku, ali ubrzo briše pjesmu i izvinjava se jer ne želi da stvara dodatne sukobe. Njegov pacifistički potez nije pozitivno dočekan u hip-hop zajednici. Čak šta više zovu ga pizdom. Tako mu i treba kad ide sa Drake-om. Fanovi ovog kanadskog izvođača kog volim zvati Fake kažu da je on snimio dobar odgovor Lamaru. Brate kad imaš armiju pisaca iz sjenke aka ghost writers nije teško izgledati pametan.

Ipak old school publika nije pretjerano pozitivno dočekala Fake-ovo korištenje AI tehnologije u drugoj diss pjesmi. Naravno da je Drake nečovjek koji će koristiti digitalnu nekromantiju da rekonstruiše Tupacov glas koji ga hvali. Uglavnom čeka se Kendrickov odgovor. U međuvremenu Rick Ross je uskočio i sprdao se sa Drake-om. Svaki pošten reper bi trebao to uraditi. I onda spektakl…

U priču upada najkontroverzniji izvođač našeg vremena Ye, nekima poznatiji kao Kanye West. Iako ga niko nije ni spomenuo. Remix Like That pjesme donosi novi epski zvuk sa horom Ultrasa Inter Milana. Nakon uspona i pada VULTURES albuma mogli smo vidjeti da su cifre sa striming servisa skuvane iliti namještene. Ye ide korak dalje u priči i govori kako Drake ima svog taticu Lucian Grainge-a (Universal Music) koji namješta brojke i da je Drake-ov uspjeh umjetan iliti lažan.

Koliko god da široke narodne mase nemaju ukusa i da sigurno slušaju levata kao što je Drake, njegov suludi uspjeh mi se uvijek činio namještenim. Zato ga zovem Fake, jer je fake reper, fake osoba koja se proglasila za najboljeg, a nije ni osrednji izvođač.

Srećom određenim ljudima je dopizdilo gledati tu lošu predstavu. Kendrick je započeo rat i mnogi su sa pravom iskoristili priliku. Kako je Ye rekao dosta me je ovaj lik (Fake) jebao u životu. Vrijeme je da mu pokažu gdje mu je mjesto. J. Cole je pizda koja će biti kolateralna žrtva, ali to se zove karma. Kad liježeš sa Fake-om budiš se popišan…

Pjesme spominjane u tekstu:

TMNT Posljednji Ronin postaje film

Nine Inch Nails – 19. godina povratka iz mrtvih