in

Simpsonovi imaju arkadnu mašinu vaših snova

Nema ništa zaraznije od nostalgije za devedesetima. Jedna od ključnih ”institucija” većine osoba odraslih u toj deceniji su Simpsonovi.

Prošlo su trideset i tri godina kako je japanski izdavač video igara Konami izbacio kultnu ”The Simpsons arcade game”. Ova arkadna mašina ”pokupila” je sav sitni keš koji su igrači tog vremena imali. Četiri igrača su mogli pretući građane Springfilda, igrajući kao jedan od voljenih likova porodice Simpson.

Arcade1Up je kompanija specijalizovana za replike starih dobrih arkadnih mašina. Oni održavaju retro gaming živim. Jedan od njihovih zadnjih projekata je upravo Simpson arkadni kabinet.

Moderna verzija je 25 posto manja nego stara arkadna mašina. Takođe dolazi sa LCD ekranom za razliku od katodne cijevi koju je klasik imao. Najvažnije je da i dalje četiri igrača mogu uživati u jednoj od omiljenih igara iz djetinjstva.

Ovaj ”spomenik” devedesetih koštaće vas čitavih 600 dolara. Updejt; nakon par godina stigla su sniženja, tako da danas možete za 300 dolara kupiti (kad su dostupni primjerci).

Realno, za te pare možete kupiti konzolu nove generacije, ali ipak postoji tržište za ovo retro blago. Kolekcionari će se otimati da imaju ovu mašinu u svom dnevnom boravku.

Koji hard core fan Simpsonovih ne bi želio imati ovu mašinu u svojoj kolekciji? Instant bi se vratio u ”Zlatno doba” Simpsona kada je ovaj crtić vladao svijetom.

video izvor: AS

Cowboy Bebop najbolji anime soundtrack

Chappelle i Black Star imaju najbolji podcast