in

Simpsonovi slave 750. epizodu !!!

Ne zovu ih bez razloga najdugovječnijom animiranom porodicom.

U zadnjih godinu mogli smo gledati pravu malu renesansu Simpsonovih. Trideset četvrta sezona je iznenađujuća dobra. Ne pamtim kad su bili toliko duhoviti ili aktuelni sa temama koje obrađuju. Da li je moguće da su se konačno riješili pogrdnog naziva Zombi Simpsoni?

Da je nešto drugačije sa ovom sezonom mogli smo vidjeti odmah na početku sa čak dva horor specijala Treehouse of Horror. Internet je gorio od oduševljenja sa Death Note parodijom za koji je bio zaslužan originalni japanski studio. Simpsonovi su ponovo trendovali nakon dugo vremena.

U isto vrijeme na Disney + striming servisu Simpsoni su postali najgledanija serija dvije godine zaredom. Stara i neka nova publika uživala je u ogromnoj arhivi kultnog crtanog.

Zanimljiva činjenica: da bi pogledali sve epizode Simpsonovih potrebno Vam je 15 dana i 8. sati!!!

I tako dolazimo do ključne vijesti: večeras (21.5.2023.) ne prikazuje se samo zadnja epizoda 34. sezone nego i sedamsto pedeseta (750 epizoda) serijala. Koja serija se još može pohvaliti sa ovim uspjehom?

Meni je žuta porodica ključan simbol Amerikane i ne mogu zamisliti pop-kulturu bez njih. Ne brinite jer su Simpsonovi daleko od kraja. 20th Century Studios i Disney naručili su još dvije sezone.

video izvor: Animation Time

METALOCALYPSE najavili film i album

MC Eiht objavio nastavak albuma Lessons