in

RZA izdaje Bobby Digital strip

Osnivač i producent kultnog Wu-Tang Klana RZA osvaja novi medij sa najavom za Bobby Digital strip.

Prije dvadeset i tri godine, RZA je izdao solo album ”Bobby Digital in Stereo” (1998.) i upoznao svijet sa svojim superherojskim alter egom.

Nakon što je radio na filmovima i TV seriji, RZA osvaja novi medij, stripove. Najavio je grafičku novelu ”Bobby Digital and the Pit of Snakes”. Bobby persona je idealna za strip format, jer su u pitanju konceptualni albumi inspirisani superherojskom akcijom.

Nije tajna da su Wu-Tang članovi veliki fanovi Marvel i DC stripova. Method Man je čak napisao jedan Marvel strip. Zato nisam pretjerano iznenađen novom RZA medijskom avanturom.

Grafičku novelu će izdati Z2 Comics koji su ranije ovog mjeseca objavili CZARFACE strip. Inspectah Deck nije ništa manji fan šarenih knjiga. Namjerno pravim paralelu sa projektom drugog Wu-Tang brata, jer je RZA najavio da će Bobby Digital novela biti sihronizovana za muzikom. Reklamira taj potez kao nešto potpuno novo, ali CZARFACE je to uradio davno. I Ghostface Killah je imao konceptualni album koji je praćen stripom.

Nije da ne poštujem RZA viziju, ali trebamo biti iskreni. Realno malo šta je tu novo. Ove godine smo trebali dobiti novi Bobby album, ali izgleda da je odgodio izdavanje za sledeću godinu kad izlazi ovaj strip.

izvor: Z2 comics

GTA remasterizovana trilogija je smeće

South Park klinci su odrasli u novom specijalu