in

GTA remasterizovana trilogija je smeće

Kombinacija nostalgije i korporativne pohlepe dovela je do katastrofalnih rezultata. Gotovo je nevjerovatno kako su mogli uništiti igre koje su bile funkcionalne prije dvadeset godina. Pričam o GTA ”remasterizovanoj” trilogiji.

Trebalo je biti očigledno da se radi o brzoj zaradi keša na dobroj volji dugogodišnjih fanova. Prikazan je samo jedan trejler od 90. sekundi i ništa više. Jer da su pokazali bilo šta više od toga, znali bi da se radi o neviđenoj katastrofi.

Šta je neko mogao očekivati kad su ”nove” verzije voljenih igara radili likovi poznati po igrama za telefone (android, iOS). Isti ti smećari, koji su se sakrili iza imena Grove Street Games bili su zaduženi za prethodne remastere povodom desete godišnjice GTA trilogije.

Ostali su zapamćeni po kreativnoj odluci da android port prebace na PlayStation 3 i Xbox 360. Ovaj put su napravili još gori posao.

Ne znam uopšte odakle bi krenuo. Od činjenice da igra stara dvadeset godina trza na PlayStation 5 konzoli. Da PC igrači koji su platili ovo smeće 60 dolara uopšte ne mogu ni igrati, dok pirati bez problema startuju igru jer je krekovana prvi dan.

Žalim i jedne i druge jer Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition na PC platformi neoptimizovani komad govneta. Ne smijem ni spominjati Nintendo Switch verziju koja izgleda gore od svega.

Internet je preplavljen klipovima koji jasno pokazuju tehnički očajno stanje u kojem je igra objavljena. To je možda i najbolji dio ove katastrofe jer makar se možemo smijati koliko sve bizarno amaterski izgleda.

Poenta priče je da nekada voljeni Rockstar games su odlučili iskoristiti svoje odane fanove da bi na brzinu zaradili novac. Što manje ulaganje za što veći profit. Kažu da će ispeglati iliti patchovati trilogiju, ali ko im može vjerovati u ovom trenutku?

Toliko je bugova i glitcheva… Nema kraja problemima i amaterizmu ovog smeća.

Ridli Skot je izjavio da su superherojski filmovi ”jebeno dosadni”

RZA izdaje Bobby Digital strip