in ,

David Bowie x Nine Inch Nails koncert

Devedesete su bile Zlatno doba alternativne muzike. Stari transformer Bowie je bio spreman za izazov, tako da je njegov dvadeseti album ”Outside” iz 1995. bio inspirisan industrial zvukom, trip hopom i uopšte ”mračnom” elektronikom.

Stari roker nije stao na tome, nego je otišao i korak dalje sa zajedničkom turnejom sa kontroverznim bendom Nine Inch Nails. Trent Reznor je bio ikona industrial rocka i zvijezda tadašnjeg MTVa, ali prvo je bio Bowie fan.

Cinici su govorili da Bowie čija je popularnost po prvi put opala, tada koristio NIN za samopromociju. Nije mu bilo lako, jer na prvim koncertima publika je bila skoro isključivo sačinjena od NIN fanova. Nije bilo klasične pauze između nastupa, nego su Bowie i Reznorov bend zajedno svirali pjesme oba izvođača.

Kao što možete i sami pogledati, koncert je više nego impresivan. Obožavam izvođenje Low remek djelaSubterraneans” sa Reznorom koji svira saksofon. Nails zvuk industrial rocka je bio idealan za Bowie klasike. Dobili su novo izdanje za devedesete. Možda su zvučali i bolje nego ikad.

Bojim se Amerikanaca

Na sledećem Bowie albumu ”Earthling” iz 97. objavljena je pjesma ”I’m Afraid of Americans”. Reznor je uradio čak pet remiksa ove pjesme i glumi u spotu ludog stalkera koji proganja Davida. Pjesma je vrhunska vremenska kapsula devedesetih i nedavno je spot objavljen u 4k izdanju.

izvor: Bowie youtube

Najbolji Adult Swim crtani

Prvi Bam Margerov film Haggard