in

Pink Floyd nova pjesma nakon 28. godina

David Gilmour je izdao novi Pink Floyd singl s ciljem prikupljanja pomoći Ukrajini. Ne treba vam niko objašnjavati zašto je rat loš, posebno ovaj bratoubilački između slavena. Takođe nikad nisam previše gotivio politički angažovane muzičare. Osim ako oni nisu Roger Waters

Ako ste ljubitelji Pink Floyda onda znate za veliku šizmu (raskol) ovog benda. Imamo dvije suprostavljene kreativne vizije između Gilmoura i Watersa. Ovaj prvi je dobio pravo da nastupa, predstavlja se kao službeni Pink Floyd, dok Waters se morao zadovoljiti sa solo karijerom bez prepoznatljivog imena.

Waters je pravi politički angažovan umjetnik. Zabranjeno mu je da nastupa u Izraelu, jer je decenijski borac za prava Palestinaca. Ali jbg, to nije trendi priča kao ovaj nesrećni rat u Ukrajini.

Prvo što moram dovesti u pitanje koliko je ovo nova Pink Floyd pjesma. Andriy Khlyvnyuk, frontmen benda BoomBox pjeva ukrajinsku pjesmu iz 1914. Oh, the Red Viburnum in the Meadow, na koju su se ”nakačili” kultni rock penzioneri.

David Gilmour sam kaže za Pink Floyd da je ”platforma” a ne aktivni bend koji koristi da bi privukao pažnju slušaoca na ono što se događa u Ukrajini.

Poznati su uvijek voljeli pokazivati kako su oni visoko pravični ljudi i uživati u pažnji koju dobijaju svojim moralisanjem.

video izvor: Pink Floyd YT kanal

Zvjezdane staze: Nova generacija se ponovo okuplja za Picard treću sezonu

Johnny Rotten protiv Sex Pistols serije