in

Ridli Skot je izjavio da su superherojski filmovi ”jebeno dosadni”

Poznati režiser Ridli Skot (Ridley Scott) dao je poprilično kontroverznu izjavu u vezi trenda superherojskih filmova.

Režiser kultnih filmova ”Blade Runner”, ”Gladijator” i ”Alien” pridružio se elitnom klubu filmadžija starog kova kao što su Skorsezi i Kopola koji su digli svoj glas protiv Marvel (i DC) filmova.

Za vrijeme promocije svog novog filma Skot nije propustio priliku da otvoreno kaže svoje stavove o sveprisutnom trendu. Nije bio nimalo suptilan kad je rekao da su:

Superherojski filmovi su jebeno dosadni k’o govno’‘ (”They’re fucking boring as shit”).

Scott

Ovo se ne može izmisliti. Nastavio je izlaganje sa izjavom: ”Njihovi scenariji nisu nimalo jebeno dobri”. Moram priznati da mi se sviđa koliko ostarjeli režiser psuje dok priča o dječijim filmovima. Zapitao se zašto ovi filmovi nemaju bolje priče? Njegovo mišljenje je da ih spašavaju specijalni efekti, ali i to postaje dosadno…

Skot kao primjere dobrih superherojskih priča navodi svoja tri najpoznatija filma koje sam gore naveo. Kako on sam kaže ”jebeni Gladijator” je način na koji se piše dobar scenarij sa jakim protogonistom.

U daljem razgovoru koji je imao sa Deadline portalom, Skot je pričao o svojoj ljubavi prema boljim žanrovskim filmovima, starim dobrim westernima.

Ne morate se nužno slagati sa starim režiserom. Meni je samo drago što se konačno otvoreno vodi ova rasprava. Nema ništa gore od fanatika koji bezpogovorno prihvataju sve što im velika kompanija prodaje.

Očekivano Marvel fanovi su osuli paljbu po režiseru na društvenim mrežama. Jer kako se neko usuđuje da kaže nešto protiv njihovih omiljenih dječijih filmova…

izvor: Deadline

Pogledajte novi Rik i Morti anime

GTA remasterizovana trilogija je smeće