in

Bivši šef Mafije objašnjava Irac film

Michael Franzese, bivši šef mafije iliti caporegime iz New Yorka objašnjava kvalitete Irca, filma Martina Scorsesea.

Franzese je izgradio karijeru kao javna ličnost i kritičar koji analizira mafijaške sadržaje u pop kulturi. Ako iko zna da li je neki mafijaški film realističan, to je sigurno bivši šef mafije. Ključni argument u njegovim analizama je da li je djelo autentično ili ne.

Irac (The Irishman, 2019) je film koji ili volite ili mrzite. Ako se Subverzum šta pita, Irac je jedan od najboljih filmova zadnjih deset godina. Epska mafijaška priča kakva se rijetko sreće.

Bivši mafijaš se slaže sa ovim stavom. Odmah je odbacio najčešći komentar kako je film predug i dosadan. Takođe mu ništa ne znači to što film nije istorijski tačan u nekim djelovima.

Pogledajte video u kom Franzese jednostavno i efektno objašnjava zašto je Irac dobar film.

Kao što sam već spomenuo, Franzeseu je najvažnija stvar da li je mafijaški film autentičan ili ne. A po njegovim riječima Scorsese je snimio jedan od najautentičnijih filmova na ovu temu. Kaže da ga su ga scene iz Irca vratile u vlastitu prošlost i da je impresioniran realističnošću istih.

Važno je naglasiti značaj Irca u ovo naše doba korporativnih blockbuster ”filmova”. Takva djela se nažalost izgleda više ne snimaju.

izvor: Michael Franzese YouTube kanal

Gang Starr – Jedan od najboljih ikad

Zašto je Irac vrijedan vašeg vremena