in

Preminuo Low Roar pjevač Ryan Karazija

Prije godinu dana Karazija, vokal i osnivač islandskog benda Low Roar preminuo je u 40. godini.

Kakav gubitak. Low Roar je bio indie post rock bend koji je slučajno postao globalno popularan jer je njihove albume pronašao Hideo Kojima za vrijeme putovanja kroz Island. Ključne inspiracije za njegovu sledeću igru Death Stranding biće vanzemaljski pejzaži ove države i vanvremenska muzika Low Roara.

Od prvog misterioznog trejlera koji je započeo neviđenu hype histeriju među igračima širom svijeta (koji su naravno bili isfurani finalnim proizvodom), bilo je jasno da su Karazijin glas i muzika sastavni element jedinstvenosti Death Stranding iskustva.

Jednostavno rečeno ova igra ne bila to što jest bez zvuka ovog benda. Tog je svjestan i Kojima, koji je otvoreno rekao da bez Karazije njegova igra ne bi bila ”rođena”.

Teško je objasniti tu neponovljivu atmosferu, koju ni jedna druga igra nema, ali možete pogledati sami u prekrasnoj kompilaciji ispod koju je montirao YT kanal Video Game Worlds.

Ryan Karazija je preminuo nakon kratke borbe sa bolešću. Službeni izvještaj navodi da je umro od upale pluća. Bend je radio na šestom studijskom albumu, koji će biti objavljen kad bend bude spreman za to. Kakav će biti DS2 bez muzike ovog benda ostaće misterija…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Čarli Braun i Snupi majstori prazničnih klasika

Space Jam album je spektakl muzike devedesetih