in

Futurama se još jednom vraća iz mrtvih

Skoro deset godina nakon otkazivanja, Futurama ponovo živi! Naučno fantastični animirani serijal od kreatora Simpsonovih Matt Groeninga je zvijer koja odbija da umre. Ovo je treći put da se kultni crtani za odrasle vraća iz mrtvih.

Povratnička jedanaesta (ili osma, zavisi kako računate) sezona Futurame emitovana je ovo ljeto (premijera održana 24.7.2023) i nije razočarala. Futuristična satira se savršeno uklapa u našu tehnokratsku distopiju i možda je aktuelnija nego ikad. Takođe smo imali posljedni nastup Coolia.

Striming servis Hulu je u februaru 2022. naručio dvadeset novih epizoda voljenog crtanog (iliti dvije sezone). Tad je potvrđeno je da se vraća originalna ekipa glumaca kao i glavni scenarist i ko-kreator David X. Cohen.

U novembru 2023. službeno su najavljene još dvije sezone 13. i 14. (iliti deseta i jedanaesta) iako još nije ni emitovano pola epizoda koje su prethodno naručene. Nove epizode stižu već sledeće godine…

Futurama je počela sa prikazivanjem 1999. godine. Imala je 140 epizoda za sedam sezona. Prošle godine sam ponovo pogledao sve i mogu sa sigurnošću reći da je crtani izdržao test vremena. Epizode su i dalje veoma duhovite.

izvor: HULU

Zašto je Irac vrijedan vašeg vremena

Sve The Smiths pjesme u Finčerovom filmu Ubica