in

Tupacova borba protiv cijelog svijeta

14. marta 1995. godine objavljen je treći album legendarnog repera 2Pac-a.

Kao što samo ime kaže “Me. Against The World” je manifest gnjevnog mladog čovjeka. Sa srednjim prstom uperenim u bilo čije lice.

Kao da kvalitet pjesama nije bio dovoljan za Tupac-ov ulazak u muzičku istoriju, ovaj album ostaće zapamćen kao prvi “Broj jedan, najprodavaniji album” čiji je izvođač bio iza rešetaka. Marketing je naglašavao činjenicu da je Pac u zatvoru.

Amaru Shakur ništa ne krije od svog slušaoca. Svoje najmračnije vizije je podjelio s nama. Vizije nasilja, smrti, suza… Pjesma “Lord Knows” je o samoubistvu.

Pac je želio da ga ljudi shvate ozbiljno. Ovaj album je bio ključni argument. “Njegova borba protiv svijeta“. Da budemo iskreni isti taj svijet ga nikada nije ni volio.

Pitao je da li postoji raj za G-a (gangstera)? To možda nikada nećemo saznati, ali definitivno znamo da nam je ostavio klasik gangsta repa.

Takođe znamo da su se njegove mračne vizije pokazale proročkim. Nažalost, samo godinu dana poslije 2Pac je ubijen. Iste godine kada je “All Eyez on Me“ vladao čitavim svijetom.

video izvor: Tupac YT

Written by anderkaverbrader

One Comment

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mad Season i jedini album Grunge super benda

Deset godina MGSV Ground Zeroes