in

Šta Kanye West uopšte radi?

Prošlog petka trebao je izaći dugoočekivani deseti solo album Kanye Westa. Ne bi bila tolika frka da ”Donda” album nije trebao biti izdan još prošle godine. Možete pretpostaviti da album nije uopšte ni objavljen u trenutku pisanja ovog teksta.

Dan prije ”službenog izdavanja” Kanye je organizovao slušanje albuma u Mercedes Benz Stadiumu u Atlanti. Dobro ste pročitali; puna arena je prisutvovala slušanju albuma, nije se radilo o koncertu. Kanye je šetao po pozornici, plesao uz svoje pjesme i nije progovorio ni riječ. Nosio je masku i svoju futurističku garderobu.

Publika je doživjela jedinstveno iskustvo. Jest da su morali platiti ulaznice u cijeni od 50 do 200 dolara. Cijeli događaj je bio strimovan na Apple Music servisu i srušio je sve rekorde gledanosti. Sam Kanye je čak dobio svoj službeni dan u Atlanti nakon ovog spektakla.

Vrhunac Donda partija je bio sam kraj. Posljednja pjesma na albumu je saradnja sa kraljem New Yorka Jay-Z-em. Deset godina nakon ”Watch The Throne” albuma dvojac ponovo radi zajedno. Nakon gotovo šest godina svađe i neprijateljstva, snimili su pjesmu samo par sati prije premijere u Mercedes Benz Areni.

Odmah nakon završetka ovog događaja, album je trebao biti dostupan na svim striming servisima. Međutim to se nije dogodilo. Kanye je odlučio da mu treba još vremena da usavrši album. Niko nije znao gdje ni šta radi.

Međutim tokom vikenda pojavile su se fotografije Westa na utakmici u Mercedes Benz Areni. I dalje je bio čudno kostimiran i tih. Nakon tračeva da Kanye živi i radi na stadionu već par dana, ovo je službeno potvrđeno.

Brat se ”ukopao” ispod stadiona i neke od svlačionica je pretvorio u studio i životne prostorije. Dovukao je sviju od audio inžinjera do kuvara da mu pomognu u završetku ”Donda” albuma.

Kanye West proživljava ozbiljne životne drame u zadnje vrijeme. Od majčine smrti, po kojoj album nosi ime do razvoda od žene i udaljenosti od svoje djece. Nije bio najstabilniji lik ni prije toga, ali želimo mu sreću u izazovima koji su pred njim.

Važno je spomenuti da je i dalje majstor marketinga jer publika dok čeka novi album, sluša stare do neiznemoglosti. Srušio je sve rekorde u slušanosti uključujući i one koje je postavio još kralj rock n’ rolla Elvis Presley.

https://twitter.com/kwcharts/status/1418011938605387776

Donda ima novi datum izlaska, 6. avgusta. Nadam se da će uspjeti pobjediti svoje demone do tad.

Nas se ruga 2Pac-u na izgubljenoj pjesmi

Kevin Smith je slagao Hi-Men fanove