in

Soprano kratki film za LeBron Džejmsa

Nakon svih ovih godina konačno je ”isplivao” mitski video.

Prije četrnaest godina Lebron James bio je slobodni igrač za kog su se otimali svi veliki NBA klubovi. Cleveland Cavalier, Miami Heat, Chicago Bulls, New Jersey Nets, Los Angeles Clippers i New York Knicks nisu birali načine da nagovore talentovanog igrača da izabere baš njih. Knicksi su imali možda najoriginalniji pokušaj.

Prema saznanjima iz podcast serije “Shattered: Hope, Heartbreak and the New York Knicks” koju vodi kultni Chuck D (Public Enemy), Nju Jorški klub je naručio “Porodica Soprano” (The Sopranos) kratki film da bi nagovorili LeBrona da se odluči baš za njih.

Veliki James Gandolfini je ponovio ulogu svog života Tony Soprana za ovaj film koji više od deceniju nije bio postao dostupan javnosti. Edie Falco koja je glumila njegovu ženu (Carmela Soprano) otkrila je svijetu da postoji ovaj netipični kratki film u 2021. kad je nastala prva verzija ovog teksta.

Uradak je snimljen u Gandolfinijevom stanu u New Yorku. Možda najvažnija informacija za ljubitelje kultne HBO serije jest činjenica da je radnja kratkog filma nakon posljednje epizode serije. U ovoj verziji događaja Toni nije poginuo u kultnoj New Jersey slastičarni Holsten’s. Preživio je i postao dio programa zaštite svjedoka.

Moram reći da ovo nije dio službenog Soprano “kanona”. Sam kreator serije David Chase je nedvosmisleno potvrdio da Toni gine na kraju serije. Izvinite za spoiler star sedamnaest godina 🙂

Nažalost ovaj pokušaj da unovače LeBrona nije urodio plodom.

video izvor: Pablo Torre

Kratka istorija The Punisher filmskih adaptacija

Poslušajte DJ Premier i Snoop Dogg saradnju