in

Sav MF DOOM posthumni materijal na jednom mjestu

MF DOOM nas je napustio prije tri godine, ali njegov utjecaj živi dalje. U periodu nakon smrti kultnog repera imali smo šansu uživati u mnoštvu posthumnih pjesama.

Metal Face Doom je preminuo 31. 10. 2020. ali svijet nije znao sve do 31. decembra 2020. kada je Dumile-ova supruga podijelila ovu tužnu vijest.

Najvažnija od svih saradnji je Czarface / MF DOOM album ”Super What?. Inspectah Deck i DOOM su par iz snova i najbolji u onome šta rade. Ipak danas ćemo obratiti pažnju na drugih par singlova koji su izdati u ovom vremenskom periodu.

MF DOOM i BADBADNOTGOOD

Legendarni reper i kanadski jazz bend snimili su potpuno novu pjesmu za igru Grand Theft Auto Online. Ovo nije njihova prva saradnja, jer je DOOM gostovao na singlu “Ray Gun” sa albuma BADBADNOTGOOD x Ghostface Killah.

The Avalanches MF DOOM remix

Australijski elektro bend The Avalanches proslavili su dvadeset godina svog debi albuma sa nikada ranije objavljenim DOOM remiksom za pjesmu “Tonight May Have To Last Me All My Life”.

Uz remiks bend je dao službenu izjavu kako im nedostaje voljeni DOOM. To je nešto što možemo svi razumjeti.

Your Old Droog x MF DOOM

Reper znan kao Vaš stari drug iliti Your Old Droog je takođe izdao nikada ranije objavljenu saradnju sa omiljenim maskiranim reperom. Ovaj američki MC ukrajinskog porijekla ima dugu istoriju s DOOM-om. Prvu pjesmu koju je snimio u životu snimio je upravo s Metalnom Facom.

Atmosphere x MF DOOM

Slug iz Atmosphere je izjavio da mu je DOOM poslao svoju strofu za novi album u oktobru 2020. Naknadno je saznao da je to najvjerovatnije posljednji materijal koji je veliki MC snimio.

Sonnyjim · The Purist · MF DOOM

Britanski reper Sonnyjim je objavio saradnju sa rep legendom. Na pjesmi Barz Simpson gostuje i producent Jay Electronica.Ovaj netipični omaž Simpsonovima je vrhunska old school pjesma koju ne smijete propustiti.

Danger Mouse and Black Thought

Producent DM je sarađivao sa pokojnim reperom na DANGERDOOM projektu i izgleda da je ostala jedna pjesma koja je čekala pravo vrijeme da bude objavljena.

Metal Face neće biti zaboravljen.

Written by anderkaverbrader

One Comment

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lulu – Najomraženiji album svih vremena?

Nosferatu film sa Type 0 Negative pjesmama