in

Pibby! Cartoon Network noćna mora

Povodom ovogodišnje Noći Vještica, Adult Swim (majstori animacije za odrasle) izbacili su kratki crtani ”Dođi i uči sa Pibby”.

Pibby je jedinstven spoj nostalgije i horora posebno ako ste odrastali sa legendarnim kanalom Cartoon Network. Ono što bi možda bila generična priča o kraju svijeta, postala je bizarni miks kultnih likova iz višedecenijske istorije animacije.

Glavni junak putuje kroz razne dimenzije koje su zapravo neki od najpoznatijih crtanih koji su prikazivani na Cartoon Networku. Čisto da spomenem neke od voljenih likova: Looney Tunes, Porodica Kremenko (The Flintstones), Scooby Doo, The Powerpuff Girls, Ed, Edd ‘n Eddy, Courage the Cowardly Dog, Samurai Jack, Space Ghost i mnogi drugi…

Kratki crtani ima cool glitch estetiku, jer upravo glitch čudovište uništava omiljene fiktivne svjetove. Jedina čudna stvar u svemu tome je što je crtić namjenjen za najmlađu publiku, a video na YouTubu je dostupan samo za one starije od 18 godina?!

Neki dušebrižnik bi rekao da to tako i treba biti jer se radi o hororu i da nije prigodan za djecu. Moje mišljenje je da trebaju sami da odluče koju demografiju žele da ciljaju. Možda bi crtani bio uspješniji da je namjenjen za nostalgične odrasle. Kao i većina Adult Swim serijala.

Pibby je pregledan više od milion puta i još uvijek nije poznato da li će raditi punu seriju na osnovu ovog bizarnog koncepta. Meni je uvijek drago kad vidim da Warner Animacija koristi svoju bogatu arhivu crtanih likova u neke nove svrhe.

Ne želim da voljeni crtani likovi koji su uveseljavali mnoge generacije budu zaboravljeni.

Hip-hop rat: Kanye protiv Talib Kwelia

Spužva Bob repuje Coolio kultni hit