in

Najavljen treći dio ”Sveci protiv mafije”

Dva brata nastavljaju svoj rat protiv mafije. Norman Reedus i Sean Patrick Flanery vraćaju se za treći dio voljenog serijala.

Sveci protiv mafije” je kultni film iz 1999. godine. Nekih petnaest godina prije ultra popularnog John Wicka, dva katolička brata su brutalno istrijebili rusku mafiju u stilizovanom akcionom filmu. Connor i Murphy MacManus osvojili su gledaoce širom svijeta, tako da je 2009. godine snimljen nastavak ”The Boondock Saints II: All Saints Day”.

Nakon svih ovih godina konačno ćemo saznati šta se dogodilo sa irskom katoličkom braćom nakon kraja drugog filma. Prvobitno je najavljeno da će režiser i scenarist prva dva filma Troy Duffy ponovo biti šef projekta. Duffy je izjavio da fanovi gotive ove likove više od dvadeset godina i žele da znaju njihovu sudbinu. Potvrđeno je da neće biti režiser novog filma, ali pisaće knjige koje prate avanture braće.

Glavni glumci Reedus i Flanery takođe su željeli sve ove godine da snime novi nastavak. Konačno su ostvareni uslovi za ”Svece protiv mafije 3′‘. Nisam bez razloga spomenuo popularni serijal John Wick, jer upravo producenti ove franšize rade na nastavku i žele da Svece pretvore u uspjeh ravan Wicku.

Režiser Duffy je napravio Boondock Saintse kao odgovor na gomilu loših akcionih filmova koji su bili popularni krajem devedestih. Imao je jedinstvenu viziju za stilizovan i duhovit akcioni spektakl. Iako film nikad nije imao previše komercijalnog uspjeha, zahvaljujući šarmu glavnih glumaca postao je kultni klasik.

izvor: Deadline

Deset godina MGSV Ground Zeroes

Top deset Steve McQueen filmova