in

Gospoda je serija koja se ne propušta

The Gentlemen je Guy Ritchievo kriminalno remek-djelo iz 2019. koje dobija novi život u vidu Netflix serije

Ako ste gledali film znate otprilike šta Vas očekuje. Gospoda je Ričijev povratak žanru koji ga je učinio poznatim i ideja je bila toliko interesantna da se morao vratiti u svijet aristokratije i kriminala.

Netfliksova serija je vrijedan dodatak tom svijetu. Svi koji su mislili da su plemići royals neka moralna elita grdno se varaju i trebaju pogledati ovo da se otrijezne. Priča prati simbiotički ekosistem elite i organizovanog kriminala. Samo što ovaj put ima sedam sati da razvije te ideje na nove načine…

Serija ima fantastičnu kinematografiju i vrhunsku glumačku postavu. Ritchie je kreator, producent, scenarist i režiser prve dvije epizode. Što se primjeti. Uvuče Vas ponovo u taj dekadentni svijet i ne možete odoljeti njegovom brutalnom humoru.

Glavni lik je mladi vojvoda koji saznaje da ispod svog posjeda ima farmu marihuane. Zvuči poznato? Likovi su šaroliki i interesantni kao u najboljim Ričijevim filmovima. Ima sve od šiptarske mafije koji flexaju Jordan patike do karavana cigana kakav smo gledali u Snatch-u. Fanovi režisera neće biti razočarani.

Sve je hyper stilizovano a posebno impresioniraju lokacije na kojima je serija snimljena. Sve redom su pravi posjedi aristokratije i neki od njih su se isfurali kakva se serija snima u njihovom dvorištu jer su očekivali još jednu pohvalu eliti kakvu Britanci snimaju barem jednom godišnje. Srećom Gospoda nije ta serija.

Ova Gospoda su realno gori od kriminalaca sa kojima posluju. Njihova dekadencija nema kraja. Nema ništa gore od razmaženog plemića sa čudnim fetišima. I sve to ova serija pokazuje na gotovo šarmantan način.

Neću ništa od priče dalje da otkrivam jer gledalac treba sam da uživa u ovom gangsta spektaklu. 8.5/10

izvor: Netflix

30 godina Nine Inch Nails depresivnog remek-djela

Najbolji hood film Chappelle’s Block Party