in

Godišnjica smrti Keith Flinta (The Prodigy)

4. 3. 2019. pronađen je mrtav u svom stanu u Essex-u, Keith Flint frontmen benda The Prodigy. Imao je 49 godina.

Flint je bio jedan od najprepoznatljivijih britanskih muzičara devedesetih godina. Sa svojim punk imidžom i još nenormalnijim frizurama osvojio je tinejdžere širom svijeta. Pridružio se bendu Prodigy u 1990. godini kao plesač. Ubrzo je postao frontmen pored repera Maxim-a.

Svih sedam albuma Prodigy-a (osim debija) su bili broj 1 u Ujedinjenom Kraljevstvu. Uključujući i posljednji No Tourists koji je izdat u novembru 2018. Flint je poznat po vokalu na njihovom prvom velikom hitu Firestarter. Singl koji im je otvorio američko tržište.

Ekipa TMZ-a je tih dana u 2019. “presrela” legendarnog pankera Johnny Rotten-a (Sex Pistols, Public Image Ltd) i pitali su ga kako je on podnio vijest.

Moje srce je slomljeno.” izjavio je Rotten. “Flint je bio moj dobar prijatelj… Ali niko ga nije volio, ostao je sasvim sam i bio je uništen. Zašto? Zašto toliko ljudi iz ove industrije ostanu sami?” (samo što nije zaplakao dok je davao izjavu).

Johnny veoma ozbiljno shvata probleme mentalnog zdravlja i pruža svoju ruku pomoći svima kojima je to potrebno. “Dođite kod mene, ja sam Johnny.” Uvijek je imao razumijevanja za druge ljude. Razgovor liječi sve.

Nije htio da osuđuje navike preminulog Flinta (novinar ga je pitao za zloupotrebu droge) iako zna da su narkotici najvjerovatnije učinili svoj dio posla. “Ne čuvamo jedni druge, a trebali bi. Ako imate problem dođite kod mene. Ne trebamo umirati.” rekao je na kraju Rotten.

video izvor: TMZ

Najbolji hood film – Dave Chappelle’s Block Party

Chris Rock uzvraća udarac sa novim specijalom