in

De La Soul klasični albumi na striming servisima

Poznata je borba za autorska prava kultnog NY hip-hop tria protiv izdavačke kuće Tommy Boy Records koja je napokon rješena.

3.3.2023. na svim striming servisima biće dostupno šest klasičnih De La Soul albuma. Dio problema u epskoj borbi za vlasništvo ovih albuma bili su semplovi koji su korišteni. Kultni trio je ponovo sarađivao sa legendarnim producentima kao što su DJ Premier i Pete Rock, da bi sastavili nove mastere klasika.

Neke nove generacije imaće priliku da se upoznaju sa New York triom koji je poznat po kreativnosti i doprinosu eksperimentalnim podžanrovima hip-hop muzike kao što je jazz rap.

Albumi: 3 Feet High and Rising (1989), De La Soul Is Dead (1991), Buhloone Mindstate (1993), Stakes Is High (1996), Art Official Intelligence: Mosaic Thump (2000) i AOI: Bionix (2001) ponovo su u vlasništvu tria i braća će moći zarađivati cente sa striming platformi.

Nažalost David Jolicoeur aka Trugoy The Dove nije doživio da uživa u konačnoj pobjedi. U njegovu čast zavrtite klasične De La Soul albume.

Toliko je dobro poznata njihova borba za prava da je hip-hop trio postao dio DC multiverzuma sa pojavljivanjem u Teen Titans crtanom. U arhivi ispod saznajte više detalja o toj netipičnoj priči.

video izvor: De La Soul

Written by anderkaverbrader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gorillaz album sa fantastičnim saradnjama

Godišnjica smrti Keith Flinta (The Prodigy)