in

Dvadeset godina Mafia serijala

Klasik gangsterskih open world video igara proslavlja dvadeseti rođendan. Tim povodom izdavač 2K je objavio da će prva igra biti besplatna na Steam platformi od 1. do 5. septembra.

Moram naglasiti da nije u pitanju remake izdanje Mafia: Definitive Edition iz 2020. nego originalna PC verzija iz 2002. Ako ranije niste igrali ovaj klasik pokupite ga besplatno ovih dana.

2K već neko vrijeme prodaje boxset Mafia Trilogy koji vam omogućava da doživite legendarni serijal za prihvatljivu cijenu. Kupio sam ovo izdanje prošle zime i bio sam impresioniran rimejkom prve igre.

Ne mogu reći da sam bio oduševljen remasterom Mafia 2 koji je tehnički užasan za PlayStation 4. Čak ima gore performanse od omraženog GTA The Trilogy – The Definitive edition remastera. To govori sve o kvaliteti tog izdanja.

Ostavimo se prošlosti na trenutak jer su češki kreatori Hangar 13 službeno najavili da rade na novoj Mafia igri. Nisu podijelili nikakve informacije u vezi četvrtog dijela osim da će biti u prodaji tek za par godina…

Do tad igrajte epsku Mafia trilogiju ako već niste. Originalni PC naslov preuzmite besplatno na ovom linku.

Written by anderkaverbrader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Royce Da 5’9” kompilacija sa pet novih pjesama

Deset primjera kad su Simpsonovi predvidjeli budućnost