in

South Park recenzija filma Striming Ratovi 2.

Novi dugometražni specijal omiljenog animiranog serijala za odrasle nije razočarao. ”Striming Ratovi Drugi dio” (South Park: The Streaming Wars Part 2) nastavljaju kritiku trenutnog stanja popularne kulture na najbrutalniji način.

Trey Parker i Matt Stone, uz još par ”kontroverznih” komičara, jedini su koji otvoreno pričaju o kolektivnom ludilu koje je zahvatilo Ameriku. U prvom dijelu Striming Ratova rugali su se sami sebi i svojoj pohlepi. Likovi su na dva konkurentna striming servisa prodali South Park i zaradili preko milijardu dolara. Jer kompanije su očajne za ekskluzivne sadržajima kojim žele privući korisnike.

Ako ste se pitali zašto je zadnja sezona imala samo 6. epizoda, razlog su dugometražni filmovi koji su isključivo dostupni na Paramount Plus servisu. Ovo je četvrti po redu i fanovi mogu biti više nego zadovoljni.

Ovo je šizofreni ep koji ima elemente misterije ”Kineske Četvrti” Romana Polanskog, nastavlja mnoge priče iz regularne serije i usput se ruga poznatim glumcima. Moram priznati da mi je to omiljeni dio specijala.

Hollywoodska elita kao što su: Matt Damon, Larry David, Gwyneth Paltrow i mnogi drugi, reklamirali su crypro NFT prevare širokim narodnim masama koje su sve siromašnije u sred neviđene recesije i potencijalne energetske krize. Kao da je bogatim i slavnim trebalo još novca. A sirotinja se uvijek napali kad im pričate bajke kako će se preko noći obogatiti. Posebno kad im tu priču prodaje poznato lice sa ekrana.

Na naše zadovoljstvo, ta elita je predstavljena kako reklamira pišaću i piju istu. Jer realno ove ljušture od ljudi bi reklamirali bilo šta za pare. Plakao sam od smijeha dok sam gledao kako uriniraju Larry Davidu u usta. Katarza za narod u ova nesigurna vremena.

Striming Ratovi Drugi Dio” je satirično remek-djelo i definitivno je vrijedno vašeg vremena u ovom dobu kad nas zasipaju sadržajima upitne kvalitete.

Svijet je odavno otišao do đavola, ali makar se možemo smijati i rugati tzv. eliti koja nam govori kako trebamo misliti i živjeti.

Specijal je ekskluzivno dostupan na Paramount + servisu.

Recenzija novog Dave Chappelle specijala

Poslušajte Johnny Deep album 18