in

Pete Davidson je Pete Davidson u Bupkis seriji

Ovu humorističnu dramu ne smijete propustiti zbog legendarne glumačke postave kakva se rijetko sreće

Pete Davidson je lik kog volite ili mrzite. Iako nisam neki ljubitelj komičara, uživao sam u njegovom kvazi biografskom filmu ”Kralj Staten Ostrva” (The King of Staten Island). Bupkis je skoro pa identična priča samo u formi serije.

Pete je Pete, kontroverzni komičar koji živi u majčinom podrumu, iako plaća hipoteku za kuću. Majku glumi fantastična Edie Falco koja je najpoznatija po ulozi Carmele Soprano. Tu je i deda kog glumi legendarni Joe Pesci! Samo zbog starog gangstera sam pogledao seriju. Ovaj trio su glavni likovi i najviše vremena je posvećeno njima.

Sporedni likovi i epizodisti su donijeli neke od najsmješnijih scena ove serije. Čisto da izdvojim par komičnih genijalaca: Ray Romano iz ”Svi vole Rejmonda” ima apsurdne cameo scene kroz cijelu seriju, za koje gledalac većinu vremena ne zna da li su u pitanju Davidsonovi tripovi… Jednu od važnijih sporednih uloga ima Brad Garrett, ”Rejmondov brat iz serije” Robert.

Charlie Day iz ”Uvijek je sunčano u Philadelphiji” glumi Peteovog netipičnog psihologa. Naravno da je Charlie jedan od najluđih likova. Davidson, dečko sa Staten Ostrva je veliki Wu-Tang fan, zato ne iznenađuje pojavljivanje Method Mana, čija se pjesma takođe vrti na kraju prve epizode. Meth glumi u jednoj od najkomičnijih scena.

Bupkis je priča o Petevom disfunkcionalnom životu i kako mu narkotici uništavaju život. Ima i trauma oko smrti oca vatrogasca za vrijeme 11. septembra, kojom se bavio i u gorenavedenom filmu. Iznenađujuće efektna je drama o njegovim porocima i kako njegov ”zabavni lifestyle” uništava porodicu.

Serija ima ironični podtekst koji je kritika modernog Hollywooda. Odvaljeni Pete glumi u Kanadi u jeftinom studiju na virtuelnoj pozornici bez ijednog glumca dok ga režira JJ Abrams preko tableta. Takođe ima epizoda kad ide na rođendan Vin Dizelove kćerke ne bi li dobio ulogu u novim ”Brzim i Žestokim”. Kao i par fori na račun Marvel filmova. Inače serija prati njegovo propadanje kao ljudsko biće.

Ako ste u potrazi za relativno kratkom serijom koja će vas nasmijati, Bupkis je dobar izbor. U ovom trenutku nije poznato da li će se snimati druga sezona. 7/ 10

video izvor i sva prava: Peacock

Shaquille O’Neal je ponovo reper

Uncharted 4 – sedam godina kasnije