in

METALOCALYPSE najavili film i album

2023. je godina Dethklok dominacije!

Najpoznatiji animirani metal bend vraća se veći nego ikad. Majstori crtanog programa za odrasle Adult Swim najavili su dugometražni film ”Metalocalypse: Army of the Doomstar” koji će biti prikazan na Maxu (ex HBO) 22. avgusta ove godine.

Nathan Explosion i njegov bend Dethklok još jednom moraju spasiti planetu, naravno svirajući metal muziku. Spisak gostiju u filmu je impresivan: King Diamond (Mercyful Fate), Kirk Hammett (Metallica), Scott Ian (Antrax), Amy Lee (Evanescence)… Pogledajte trejler.

Pored soundtrack albuma i pjesama snimljenih za potrebe filma, ”fiktivni bend” je najavio svoj prvi album u više od deset godina ”Deathalbum IV” koji će biti dostupan isti dan kao i film.

Da bi pripremili gledaoce izbacili su kompilaciju Metalocalypse: Dethklok Complete koja se sastoji od prethodna tri studijska albuma (Deathalbum I do III) i spotova koji su zapravo nezaboravne scene iz crtanog serijala.

Davno je bila 2006. kada se serijal počeo emitovati i fino je prisjetiti se nekih od najluđih momenata ove brutalne humoristične serije.

Update posta maj 2023: bend je objavio produženo izdanje svog debi albuma The Dethalbum (Expanded Edition) koji dolazi sa dodatnih devet pjesama koje ranije nisu bile dostupne na striming servisima.

Video izvor i sva prava: Dethklok

Hideo Kojimina avantura u Novom Sadu

Oliver Stone prezire John Wick i Marvel filmove