in

Kum Harlema je vrhunska serija

Forest Whitaker glumi Bumpy Johnsona, crnog kuma u spektakularnoj krimi drami

Serija je samo djelomično zasnovana na istorijskim događajima. Prati tešku subinu Bumpy Johnsona koji izlazi iz Alkatraza nakon desetak godina i vraća se u Harlem da vrati ono što njemu pripada, tržište heroina. Na putu mu stoji talijanska mafija, prvenstveno lik Vincenta Gigantea kog tumači fantastični D’Onofrio.

Sati prođu i ne primjetite jer ste hipnotisani Whitakereovim talentom. Porodična drama protoginiste i njegov unutrašnji sukob čini interesantnu dramu i drago mi je što su najavili četvrtu sezonu. Radujem se da provedem još deset sati u Harlemu šesdesetih. Gledati kakve nove brige more starog Bampija…

Malkolm X je njegov najbolji prijatelj u seriji i redovno provjerava savjest svog Kuma koji se predstavlja kao vođa lokalne afroameričke zajednice dok istoj valja dop. Što definitivno čini Bampija zanimljivim (možda i kontadiktornim) likom. Ali takvi smo svi. Ono što nosi seriju je Forest i njegova ljudskost uprkos brutalnom liku kog glumi.

Šesdesete, borba za prava afroamerikanaca, heroin, mafija šta vam više treba za dobru krimi seriju? Za muziku je zadužen Swizz Beatz i top je kombinacija modernog hip-hopa sa serijom o nekim starim vremenima. Znam da zvuči glupo, ali pogledajte i vidjećete da funkcioniše.

video izvor: Rotten Romatoes

Epska borba iz Osvete Sitha – animirana verzija

Peter Steele, najzajebaniji darker ikad