in

Konami vraća Metal Gear Solid iz mrtvih

Za vrijeme PlayStation Showcase prezentacije najavljen je remake klasika Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Nakon par godina tračeva i lažnih vijesti službeno je prikazan trejler za Metal Gear Solid Δ: Snake Eater. Simbol u naslovu je Delta i prema riječima likova iz Konamija označava ”promjenu” ili ”razliku” bez mjenjanja strukture.

Što je fensi način da kažu da će remake biti vjerodostojan originalu. Cilj je da nova generacija igrača, kao i old school fanatici ponovo dožive misiju Operation Snake Eater koja je stvorila legendarnog vojnika Big Bossa.

Biću potpuno iskren i reći da je ovo jedan od najgorih tizer trejlera koje sam vidio u životu. Jedina pohvalna stvar je 3d model Naked Snake-a koji izgleda poprilično cool. Takođe ne ohrabruje što je sve cinematic, bez sekunde gameplay-a, što može značiti da je razvojni ciklus tek počeo ili je u ranim fazama.

Delta već ima nešto što The Phantom Pain nije; originalnog Snake glumca David Haytera koji se vraća svojoj najpoznatijoj ulozi. Takođe dobra stvar je što ne koriste FOX engine. Metal Gear Solid Δ: Snake Eater dolazi za PlayStation 5, Xbox Series X/S i PC.

Povodom 35. godina serijala, Konami je takođe najavio Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 koja nam donosi remastere prve tri Solid igre od kojih su neke nedostupne za kupiti već par godina. Dolazi isto za gore navedene platforme, što je čudno ako preskaču PS4 i Xbox One generaciju, jer se ipak radi o PS1 i 2 naslovima.

Master kolekcija dolazi tačno deset godina nakon prve HD kolekcije serijala koja je objavljena za PS3 / Xbox 360 i dalje je jedini način da imate MGS igre na jednom mjestu. Da li će biti neke drastične razlike između remastera sumnjam. Čak šta više očekujem da im nedostaju određeni sadržaji.

video izvor i sva prava: Konami

Hideaki Anno pravi Shin Japan zajednički univerzum

Grossmann, festival fantastičnog filma i vina