in

Hideaki Anno pravi Shin Japan zajednički univerzum

Kakvu vezu imaju Godzilla, Ultraman, Kamen Rider i Evangelion osim što su neke od najpoznatijih japanskih franšiza?

Jedan čovjek je radio na svim novim verzijama ovih likova, a to je Evangelion kreator Hideaki Anno.

Prošle godine sam opisao Anno-sana kao spasioca japanskog kino iskustva. I bio sam u pravu, jer je Evangelion: 3.0+1.0 Thrice Upon a Time bio komercijalno najuspješniji film 2021. u Japanu. Sad Anno ima novi projekt koji treba da vrati staru slavu nacionalnoj kinematografiji.

Shin Japan Heroes Universe kao što samo ime kaže je zajednički univerzum najpoznatijih japanskih franšiza. Zanimljivo je da je Anno uspio ujediniti inače konkurentske studije: Toho, Studio Khara, Tsuburaya Productions i Toei.

Srž projekta su: Shin Godzilla, Shin Kamen Rider, Shin Ultraman i Rebuild of Evangelion (poznat u Japanu kao Shin Evangelion). Inače Shin u naslovima znači Novo iliti radi se o modernim interpretacijama kultnih likova. I na svim ovim filmovima je Anno radio kao producent, režiser ili scenarista, zavisno od projekta.

Najnoviji proizvod ovog univerzuma je igračka Shin Universe Robo. Doslovno je ”Mega Zord” verzija ova četiri lika. Reklama je nešto najluđe što sam vidio godinama.

Za pjesmu koju čujete u reklami zadužena je Yoko Takahashi, koju Evangelion fanovi dobro znaju.

Hideaki Anno koristi svoj status i utjecaj da ujedini sukobljene interese i ponovo spasi japansku kinematografiju. Vidjećemo rezultate u bliskoj budućnosti.

izvor: Bandai

MC Eiht objavio nastavak albuma Lessons

Konami vraća Metal Gear Solid iz mrtvih