in

Kome treba Konstantin nastavak?

Warner Bros. studio (ili kako god da se medijski gigant uopšte zove ovih dana) ima ogromna dugovanja i na sve načine pokušavaju na brzinu okrenuti neki keš. Tako smo došli i do vijesti da snimaju Konstantin 2.

Constantine” iz 2005. je adaptacija kultnog horor stripa ”John Constantine: Hellblazer” sa Keanu Reevesom u glavnoj ulozi. Ideja na papiru zvuči dobro, ali realizacija je bila užasna. Ne znam da li je zbog nostalgije, ali ljudi se sa simpatijama prisjećaju ovog promašaja. Neću vas lagati film je smeće. Iako je Konstantin jedan od mojih omiljenih likova, prezirao sam ovo Hollywood sranje koje je imalo slabo veze sa stripom.

Nakon svih ovih godina najavljen je nastavak. Mene zanima zašto? Spomenuo sam da je Warner Bros. u financijskim problemima. Trenutno kasape HBO Max servis u pokušaju da smanje troškove. Jedan od tih troškova je J.J. Abrams i njegova produkcijska kuća Bad Robot. Platili su pola milijarde da im on napravi ekskluzivne sadržaje od kojih do sad nismo vidjeli ništa. Jedan od tih projekata je Constantine / Justice League Dark serija za HBO Max koja je upravo otkazana. 🙂

Da ne bi totalno rasipali resurse koje nemaju, WB je odobrio J.J. Abramsu da producira film. Čovjek koji je poznat po hroničnom nedostatku kreativnosti odlučio je da snima nastavak za film od prije sedamnaest godina. I dovodi istog režisera, koji je jedino radio distopijski serijal za curice Hunger Games.

Kad još dodamo da je scenarist Akiva Goldsman, čovjek koji je napisao Batman i Robin iz 1997. nemam previše optimizma… Fino je vidjeti da nepotizam i dalje funkcioniše u Hollywoodu, jer je J.J. nagradio svog vjernog slugu Akivu za uspješno uništenje Star Trek franšize. Još su dobro plaćeni za taj posao.

Da ne bude da sam hater, pozdravljam ponovni angažman Keanu Reevesa. Glumac je popularniji nego ikad i njegovo prepoznatljivo lice može donijeti relativno sigurnu zaradu WB studiju. Ali imam komentar i na to. U zadnjih deset godina u DC multimedijalnim projektima, raznim igranim i crtanim serijama, šira publika se upoznala sa ”pravom” verzijom Konstantina koji je plavokosi britanac baš kao u stripovima. I sad vraćamo Keanu verziju?! DC filmovi i dugogodišnja vizija nikad ne idu zajedno.

Da li stvarno gotivite film iz 2005. i radujete li se nastavku?

izvor: Deadline

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading…

0

KRS-One i AZ predstavljaju pravi rep

Novo izdanje Pink Floyd klasika