in

Kevin Smith priča o mentalnom zdravlju

Kreator Trgovaca i Džeja i Tihog Boba proveo je mjesec dana u mentalnoj instituciji nakon potpunog psihičkog sloma

Stoner ikona, scenarist, režiser i uzor štreberima širom svijeta Kevin Smith drastično je promjenio svoj način života. Od 2008. i komercijalnog promašaja ”Zek i Miri snimaju pornić” Smith je svakodnevno pušio marihuanu. Nakon petnaest godina prekinuo je naviku i doživio mentalni slom kad se suočio sa stvarnošću.

Mislim da je Kevin Smith više bio iznenađen lošim stanjem svog mentalnog zdravlja nego njegova publika. Mogu to reći jer je lik konstantno bio pred kamerama (s poštovanjem bio je jedan od podcast pionira) tako da smo mogli vidjeti kako propada nekad talentovani režiser i pretvara se u lošeg influensera koji reklamira DC / Marvel sranja.

Ko bi rekao da srednjovječni lik koji puši vutru i plače dok gleda Marvel filmove nije baš najstabilnija osoba? I snima se pritom. Takva osoba da je izgubila kontakt sa stvarnim svijetom? Ma neeeee…

Takođe nije zdravo da se odrasli čovjek ponaša kao lik iz crtanog. Silent Bob je imaginarni lik, ali Kevinu je služio kao odbrana od nedostatka samopouzdanja? Poslušajte ga sami ako Vas zanima njegova trauma.

Čemu uopšte potreba za ovim tekstom? Prošle godine u svojoj recenziji Trgovaca 3 napisao sam:

Najvjerovatnije potpuno slučajno i nesvjesno, Smith je uhvatio ispraznost i promašenost života ljudi koji su izgradili identitet i smisao života na korporativnim (pop kulturnim) proizvodima kao što su Star Wars i Marvel…

Gotovo proročki pogodio sam njegovu ličnu dramu. Nikad nisam mislio direktno na njega, već na generacije koje odrastaju isključivo na superherojskoj fikciji. Moja teza je oduvijek bila, kao što će previše slatkiša da vam pokvari zube, tako i previše superherojskog eskapizma pokvariće vam mozak. 🙂 Dugoročno uživanje bilo kog opijata mora ostaviti posljedice.

video izvor: People

Bez Betmen starca nema udarca

Shaquille O’Neal je ponovo reper