in

Kanye West je konačno izdao DONDA album

Ne šalim se. Nije fake news. DONDA je dostupna na striming servisima za vaše uživanje. Trebalo je samo godinu i mjesec dana da Kanye bude zadovoljan konačnim proizvodom.

A finalna verzija albuma je više nego impresivna. Traje skoro dva sata! Dvadeset sedam novih pjesama sa skoro isto toliko gostiju na albumu.

JAY-Z, the Weeknd, Jay Electronica, Travis Scott, Kid Cudi, Lil Baby, the Lox, Young Thug, Pop Smoke, Conway the Machine, Pusha-T, Marilyn Manson?! Koga nije West zvao da učestvuje u ovom projektu?

Treći i posljednji događaj ”slušanja albuma” se ispostavio kao kontroverzan baš zbog pojavljivanja Mansona i DaBaby-a. Mediji sedmicama pišu o njima, napadaju Kanye-a kako se uopšte usudio da ih pozove. Ali West dobro zna da ne postoji nešto kao loš publicitet.

Deseti studijski album gospodina Westa je marketinški magnum opus. Kao što samo ime kaže posvjećen je pokojnoj reperovoj majci. Interesantno je da je Ye zaradio blizu 12 miliona dolara prije nego što je album uopšte izdan. Tri koncertna događaja ”slušanja” Donde, majice, jakne, sve je bilo na prodaju…

Očigledno je da je Kanye prolazio kroz ozbiljne lične probleme u procesu snimanja albuma. Pokušava sačuvati svoju porodicu dok se bori s svojim demonima. Moram priznati da je gotivno izgledalo kako je rekonstruisao majčinu kuću na sred stadiona i zapalio se u njoj.

https://twitter.com/i/status/1431124323549556737

Kanye i dalje slavi Isusa i zagovara porodične vrijednosti. Želi da nauči svoju djecu pravim stvarima. A usput gradi svoju poslovnu imperiju. Sve je bliži bogatsvu koju njegov prijatelj i saradnik Jay-Z ima.

Ne bih bio iznenađen da se Ye ponovo kandiduje za predsjednika Amerike. Samo je nebo granica. Nije da ima neku konkurenciju. Svi su pričali kako Kanye nije normalan, a izabrali su senilnog starca umjesto njega.

Ali jebeš politiku. Poslušajte album u cijelosti ispod.

B-Real i Scott Storch imaju zajednički album

Vodič za Murov i Gejmenov Miracleman (Marvelman) strip